top of page

Lezárult egy korszak, egy sorozat

Tudom kissé késve veszem elő a márciusban lezárult Vámpírnaplókat így májusban, de most sikerült megnéznem és megemésztenem, majd eljutnom odáig, hogy egy bejegyzést farigcsáljak belőle. Szomorúan vettem tudomásul valamikor október környékén, hogy idén, mint az egyik fő vámpíros, mint a másik fő vérfarkasos sorozatoktól (Teen Wolf) és még a PLL -től is búcsút kell vennünk, habár az utolsónál évadok a lemaradásaim, a másik kettő viszont majdnem hat éve (amikor a Teen Wolf kezdődött) a függőségem okozói.


A tartalom innentől spoileres lehet arra nézve, aki nem látta végig a Vámpírnaplókat!!!

Emlékszem a sok szenvedésre, amit a 3. és 5. évad között átéltem, kétszer kezdtem újra és vannak mondatok, amit a mai napig fel tudok idézni még az első két évadból is! Jó pár spoilert hallottam a lemaradásom miatt, de nem elég sokat ahhoz, hogy ne nézném meg.


Miért is imádtuk ennyire? Persze, Damon miatt főleg - bocsesz, Stefan pártiak, de világ életemben Damon párti voltam! Damon volt az, aki a tipikus rosszfiú elemet szolgáltatta arroganciával és bunkóssággal, de közben tudtam, hogy óriási szíve van, amit előszeretettel osztott meg leginkább csak Elenával.


A sorozat három dologban mindig is élen járt:

1. a karakterek : Néha csak úgy kirántott a zsebéből egy százhúsz éves vámpírt akkora sztorival, ami egy egész különálló sorozatra elegendő lenne és beleszőtte az alapszálakba. A karakterek eloszlása is mindig tökéletese volt, két oldal - akit épp szeretünk, és akit épp nem, majd fordult a kocka és mindenkiben láttunk jót és rosszat.

Kedvenc karaktereim: Damon, Klaus (Originals), Lorenzo, Kai, Bonnie


2. a megoldások: Sokszor voltak kibúvások a történetek alól pl. SPOILER mikor Stefan megölte Enzo-t - a szívem apró darabokra tört SPOILER VÉGE direkt úgy csinálták, hogy Stefan "ne tehessen róla", hisz épp kikapcsolta az érzéseit, de mégse kellett új gonoszt behozni, hogy bosszút állhassanak és nem mellesleg felkavarta az állóvizet. Ez csak egy a sok közül.


3. a csavarok és az erős történeti háttér: A csavarokat már az előzőben is érintettem, de muszáj külön kiemelni, mert a Vámpírnaplók profilja: mindig egy újabb csavar. A történeti háttér pedig tökéletes, mivel tele van vámpírokkal és egyéb más lényekkel, példásan összekeverték a múltat - vagy néhány darabkáját - a jelennel, még ha az valaki életének pár perce volt, lehet a jelenben óriási jelentősége lett.


Az utolsó három évad lett a kedvencem - valószínűleg mert SPOILER Elena nélküliek SPOILER VÉGE. A Vámpírnaplók sok pillanatot adott, szomorú vagy vidám, bölcs vagy felelőtlen, annyi shipnév találtatik ki közben, a Delena-tól az egészen nagyon furákig... kedvencem mégis a legrövidebb ideig tartóak lettek a Delena mellett. Több száz fanfiction írás született be nem teljesedett párosokról vagy Elena és Damon kitalált gyermekéről. A legjobb mégis az volt benne, hogy bármit megtehetett a sorozat, sikerült megalkotni a maga törvényeit és lehetetlen, durva csavarokkal kibújnia alóla! Egy gyönyörű korszak volt. - Nosztalgikus érzés. - Képek a Pinterestről.

Még nincsenek címkék.
bottom of page