top of page

Egy sötétebb mágia


Helló fantasy-rajongók/vagy még nem rajongók!


Az Egy sötétebb mágia ismételten egy NERD of the month könyv. Itt megtalálhatjátok a videót.


A könyv alaphelyzete a következő: négy univerzumban játszódik, mindegyik univerzumban van egy London: Vörös London, Fehér London, Szürke London és Fekete London. Egyik főhősünk Kell antari, Vörös Londonból - ahol pezseg az élet és a mágia- , antari, vagyis képes uralni az elemeket és utazni a világok között. Másik főszereplőnk Lina, Szürke Londonból - a mi világunk, mágia nélküli - egy tolvaj - lány. Kell egy alkalommal óriási veszélybe sodorja magát és kénytelen útra kelni, Lina egy kalandra vágyik.

Együtt képesek megoldani Kell, vagy esetleg az egész világ problémáját, mielőtt túl késő?


Borító: Különleges, és tökéletesen szimbolizál.


A történet:

Ez még egy nagyon bevezető kötet. A még alatt azt értem, hogy remélhetőleg öt részesre tervezte az író, az lenne ehhez az ideális hosszúság (három rész már lesz). Habár bármikor megunhatjuk közben vagy megszerethetjük annyira, hogy öt könyv se legyen elég (pl. Harry Potter), úgyhogy ezt nem igazán lehet a legelsőből megállapítani. Mindenesetre ha ezt bevezetésnek tekintjük, akkor tökéletesen megfelelt. A két főszereplő jól keresztezi egymás útját, a történet fő szála átlagos, hamar kiderül. DE!


A világ:

Ami miatt mégis 4 csillagot érdemelt a molyon az a kitalált világ. Eleinte nehézkesen indul, hogy van négy London és többféle uralkodó, meg ki kivel van, aztán tisztázódik és kitér a fontos részre, ott már jó. Nem szoktam szeretni a hosszú leírást és a párbeszéd hiányát, amilyen az első százötven oldal volt, de ennek megbocsátottam. Mégpedig azért, mert a megteremtett világot írta le hosszan, nem azt, hogyan esik le a falevél az ágról...az kikészít. Az elején nem is értettem, mit történik, mégis szívtam magamba minden egyes leírást, prímán elképzeltem és imádtam

A karakterek:

Sokszor hangoztatom, hogy rossz karakterekkel nincs jó könyv. Ennél a könyvnél annyira elvitt a megalkotott világ, hogy nem érdekelt volna igazán ha rossz a történet és a szereplők. Ritka az ilyen. Viszont a karakterek - ugyan nem lettek a kedvenceim - jól ki lettek találva.


Főszereplőink: Kell és Lina. Először is gondom volt a nevekkel. Kell egy mondatban mindegy hol, rossz helyen van. Ugye, talán most se névnek olvastad? És ezt nem változtatták meg az eredetihez képest, nem úgy mint Lina nevét, teljes nevén: Szelina Bard. A magyar névvel konkrét bajom nincs (jó, néha Szenillának olvastam), de sokkal szebb az eredeti Delilah Bard, becézve Lila. Ezt nyilván zavaróbbnak gondolták, ezért megváltoztatták, nagy kár!



Kell és Lina egyaránt szerethető, Lina karaktere mégis jobban tetszett, az erős független, de tolvaj nő. Bátor és kalandéhes, néhol veszélyesen, Kell pont nem ilyen, kedves, visszafogott és jól elvolt a saját dolgaival, mígnem jött a bonyodalom.


Kedvenc karakter: Lina, Holland


Kedvenc jelenet/szituáció: Szomorú és nagyon kedveltem Hollandot, de jó jelenet lehetett a halála, valamint Kell és Athos párbaja, az ütős.

Még nincsenek címkék.
bottom of page